A projekt tartalmának bemutatása:
2008-2018 között a Kiscipó pékség dinamikusan és folyamatosan fejlődött, de 10 év után ez a folyamat megállt. A pékség kapacitása teljes kihasználtsággal ment, ugyanakkor a prémium termékek piaca ébredőben volt. A folyamatos munkaerőhiány egyre jobban szorongatta a pékség biztonságos működését. Válaszút elé került a cég: vagy fejlesztünk, vagy megelégszünk az akkori volumennel. A fejlesztést választottuk.
Liszt siló és kovászoló rendszert állítottunk be, majd automata kemence rendszert vásároltunk. A fejlesztés következő, meghatározó fázisa a Ceres kenyérsor és az IceCool kelesztés késleltető berendezés beszerzése volt.
A kenyérsor segítségével nagy mennyiségben tudunk előállítani magas hidratáltságú vadkovászos kenyeret, ami óriási versenyelőnyt biztosít számunkra. A kelesztés késleltető berendezéssel kovászos kiflit és vadkovászos kenyeret nagy mennyiségben tudunk tárolni/érlelni, ami által a glutén érzékenyek számára is emészthető termékeket tudunk előállítani.
Ezeket a prémium minőségű termékeket mind nappali munkaerővel le tudjuk gyártani majd tárolni és éjszaka vagy azt követően bármikor ki tudjuk sütni és természetesen kiszállítani. Mindezt pedig teljesen adalékmentesen. Így tudjuk teljesíteni/kiszolgálni a növekvő piaci igényeket egészségesen, frissen és kiemelkedő minőségben.